Tårnfrid- tendenser....

Jeg har alltid syntes Otto Jespersen sin figur "Tårnfrid" er underholdene. Kanskje er det fordi jeg kjenner meg litt igjen av og til.. uten at jeg vil innrømme det egentlig og selvfølgelig ikke i like ekstrem grad..

Tårnfrid handler om ei dame som i utgangspunktet kanskje kunne representert mange kvinner der ute. Hun er karrierekvinne, mor, husmor, kone, venninne, selvrealist og alle andre roller som vi damer må leve opp til. Hennes agenda er å leve opp til disse rollene og fylle de ut 100%, noe som selvfølgelig er ganske så umulig. Tidsklemma er fremtredende, og døgnet har ikke flere timer.

Heldigvis har jeg ikke vært så travel at jeg har glemt av ungene i barnehagen eller på skola. Jeg kan til tider ha mye " hender og føtter", men jeg har som regel ganske så kontroll på de viktige tingene. Av og til må det kompromisseres og av og til må ambisjonsnivået senkes en del. Man må bare erkjenne at en kan ikke klare alt, men være fornøyd med det man faktisk får til.

Denne uken ble litt " tårnfrid-uke". Hektisk på mandag på jobb. Forestående bursdag på torsdag som 9 åringen ville feire utendørs. Mandag var planlegging påbegynt og en bursdagseske med stasj sto til og med klar på boden. Tirsdag reiste jeg til Vesterålen, skulle holde foredrag hele onsdag. Jeg landet i Bodø onsdag kveld halv 8. På flyplassen på Stokmarknes slo det meg ...." bursdagsgave...?!?!" . Ringte mannen min: " bursdagsgave.. ?!?! har du ordnet noe ?!?".. Han hadde ikke det, men hadde en idè om akvarium..

SÅ... dro rett på Trekanten kjøpesenter. klokka var litt før 20. Heldigvis stenger de ikke før kl 21. Der fikk jeg kjøpt akvarium, sand, gren med algeplante, fiskefor og renseslange, en Guppy med baby, 4 kulii-ål og en algespiser. Tok taxi hjem etter jeg hadde vært innom Eurospar, kjøpt en Toro-langpanne og et halvkilo non-stop.

Hjemme 21.30 var det utpakking av koffert, baking av kake, skylling av akvariesand, montering av pumpe og tilvenning av fisker.  Phu.. kl 23.30 var kaken ferdig og fiskene så ut til å svømme fornøyd. Vi pakket inn en 10 litersbøtte med fiskeutstyr og en bok " akvarium for barn" og var klare for å vekke 9 åringen morgenen etter.

Gjett om han ble glad. Siden torsdag har vi ikke snakket om annet om Guppyer og andre akvariumsfisk. Det var hender og føtter, men er så verdt det. Tårnfrid klarte å levere denne uken også. Litt sliten....men fornøyd

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits