Årsoppgjør versus barnebursdag Jeg har nettopp hatt en litt " tårnfrid-uke" men mye jobb, barneselskap/utebursdag på torsdag ( kommer i eget innlegg ) og kom over dette gamle blogginnlegget som jeg skrev på hjemmesiden til min arbeidsgiver for noen år siden.  Antakelig ikke veldig mye som er forandret siden da...

 

 

Jeg får mange tilbakemeldinger i disse tider i forbindelse med årsoppgjøret. De fleste vet at det er det neste halvåret som er det mest arbeidsbelastende halvåret. Spesielt mamma er bekymret: ?nå må du ikke jobbe så mye, må ikke slite deg helt ut, du har jo tross alt en familie som du skal hjem til.? Egentlig har hun ingen grunn til å bekymre seg. Årsoppgjøret er godt forberedt. Vi vet det kommer og vi vet hva det innebærer. Det er klart at det i enkelte perioder kan ?ta litt av?, mest fordi man blir revet litt med og påtar seg litt mer arbeidsoppgaver enn det som strengt tatt er nødvendig. På min arbeidsplass arbeider vi i team. Vi er dermed flere sammen om ansvaret for å komme i mål. Dersom arbeidsbelastningen til tiden blir litt vel belastende, er det andre som kan ta litt av arbeidsmengden min. Mamma, ingen grunn til bekymring!  Sannheten er vel egentlig at jeg synes det er litt stas med disse overtidstimene. Når man arbeider litt mer konsentrert føler man at man får utrettet noe i løpet av en arbeidsdag, og det er i grunn veldig tilfredsstillende.

Årsoppgjøret har virkelig kommet med sitt inntog nå, og dagene begynner å bli relativt hektiske. Jeg har en kunde med nær forestående rapportering, så det er en del som skal på plass i løpet av denne uken. Jeg tror jeg har kontroll. Tror jeg kan mestre oppgavene som kommer. Det jeg finner hakket litt mer utfordrende er førstkommende lørdag og barnebursdag. Jeg har en gutt som blir 5 år på lørdag og som skal ha barnebursdag. Jeg vet ikke om jeg har kontroll? og jeg vet ikke om jeg mestrer de oppgavene som kommer?.

 

Utfordring: KAKEN? Da lillegutt ble 3 år hadde han en mor med ambisjoner. Lagde sjokoladekaketog pyntet med seigmenn og runde kjeks som hjul. Lite visste jeg da at jeg hadde skutt meg selv i foten? I fjor på 4 års dagen var jeg håpefull og skulle gjenta suksessen. ? ? men mamma, vi kan jo ikke lage sjokoladekaketog i år, det laga vi jo i fjor?!??. Ikke visste jeg at sjokoladekaketogtrenden var over allerede innen 4 års dagen. Talen fra minstemann var klar: ? Æ vil ha ei kake som e`en dinosaurus som ser ut som om han skal spise en unge..? Etter forhandlinger ble den sjokoladekakeungespisendedinosaurusen prutet ned til en dinosaurusborg pyntet med skumle dinosauruser med ? blodige? seigmenn i munnen. Hele prosjektet kombinert med noen godterityggis som lagde lyd i munnen, resulterte i at vi måtte ringe mammaen til en av jentene som var livredd, slik at hun kunne bli hentet. Byggherren har i år ytret ønske om en fotballbane med spillere som blir angrepet av dinosaurus og en flygende øgle? Venter spent på den ferdige arkitekttegningen som ventes etter hans prosjektmøte i barnehagen i morgen.. Er vel bare å brette opp armene.

 

De som sier at årsoppgjøret er krevende.. de har ikke arrangert barnebursdag. ?J Ikke slite seg ut liksom? vel etter to timer sammenhengende hyling fra åtte 5 åringer høye på sukker og generelt giret på livet etter selv å ha vært oppe halve natta for å hale i land prosjekt designe kake til 5 åringen og lage skattekartkonkurranse, hva er da litt overtid sammen med voksne sukkerfrie damer og menn inspirerte av selvutviklende nyttårsforsetter -  peanuts?!

 

? Mamma, noen ekstra timer på kontoret, stillhet og nytrukken kaffe, jeg tror det går helt fint jeg ??

Jeg må si at jeg fremdeles kjenner meg noe igjen i dette, men nå har 5 åringen blitt 9 og feirer utebursdag. Det er fremdeles hektisk i denne perioden på året og er litt sjonglerer mye mellom arbeid og hjem. Kompromissene i hverdagen må tas. Heldigvis har jeg lært å ta ned ambisjonene noe. Årets kake ble toro-langpanne med litt ekstra mel og egg+ sjokoladebiter ( størrelsen på en langpanne på toro-pakken er tydlig ikke like stor som min langpanne....) og aldri har så mye kake blitt spist. Har kanskje noe med at jeg har knekt hemmeligheten- MASSE glasur og non-stop :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer

Linda Taylor

17.01.2015 kl.21:48

Så morsom kake :D

familiehverdag

17.01.2015 kl.21:57

Linda Taylor: Takk for det :) Det gøyeste var at flere av ungene syntes den var i overkant skummel...

Skriv en ny kommentar

hits