Revisor kjedelig?

 

Julen og tiden rett etter nyttår er på mange måter en herlig tid. Alle gamle venner som har ? utvandret? til studier i andre deler av landet eller utlandet vender hjem til julefeiring og familie. Flere har man ikke sett på flere år og nå møter man mange av dem tilfeldig i gata. Tema for samtalen dreier seg rundt hvem som har studert hva, hvem som har fått barn og hvem som har kommet seg ut i det yrkesaktige liv. Jeg forteller alltid velvillig og stolt at jeg er REVISOR. Til min overraskelse får jeg et medlidende ?ååå? med et hode litt på skakke tilbake..  Jeg skynder meg å si: ? Det er veldig artig altså, har virkelig fått drømmejobben?, og responsen følger:? jaja, sikkert..?.

 

 

De vet ikke hva de snakker om. Den trauste gamle revisorskikkelsen som oppsto i svart-hvitt, med gråblyanten plantet bak øret, kalkulatoren i høyrehanda og hauger med bilagspermer stablet oppetter kontorpulten, han er forlengs borte. Nå er han blitt erstattet med iphonebærende jenter og gutter sultne på utfordringer og spennende oppdrag, ivrige etter å utvikle menneskelige egenskaper så vel som faglige. Å arbeide som revisor er en unik mulighet til å bli kjent med næringslivet og utvikle kompetanse faglig og sosialt. Heldigvis ser det virkelig ut til at økonomistudentene iallefall har skjønt det. Revisjon har klatret høyt på ønskelista til studentene, og KPMG, PWC og EY kom internasjonalt på andreplass etter Google på Universums oversikt over de mest attraktive arbeidsgiverne i verden. Det bør være svar nok til de med hode på skakke J

 

I det selskapet som jeg jobber i har vi i stor grad mulighet til å styre vår revisjonshverdag både når det gjelder oppgaver og arbeidstid. Vi har mulighet til å jobbe på tvers av avdelinger og har sterk innflytelse på hvilke områder vi ønsker å utvikle oss innenfor. Dette er ting jeg virkelig setter pris på. Dette gir meg muligheten til å bygge en karriere samtidig som jeg kan prioritere dyrebar tid sammen med familie og venner. 

Jeg har akkurat hatt min første arbeidsdag tilbake etter juleferien. Tok ut avspasering i desember og dro på en laang ferie sammen med familien i desember.

 

Nå står årsoppgjøret for døren. Årsoppgjøret er den mest hektiske tiden på året, men også den artigste tiden. Selv om vi vet at overtidstimer og tidsfrister venter, er det denne tiden vi alle gleder oss til. Det er på denne tiden vi kommer over de mest spennende problemstillingene og skal avslutte revisjonen hos kunden. Det er på denne tiden av året vi føler oss litt som en familie rundt middagsbordet når overtidsmaten inntas. Og de dagene jeg kjenner at jobben blir litt vel familiær, vet jeg at det er bare å lukke øynene og drømme seg tilbake til ferien, våkne opp og vite at belønningen venter.. om ikke lenge..

 

Jeg gleder meg til å ta fatt med årsoppgjøret J

 

 

 

2 kommentarer

Åsfrid Ringvold

15.01.2015 kl.09:23

Holde ut når alle årsoppgjør er ferdig fortjener du en lang ferie

familiehverdag

17.01.2015 kl.21:05

Åsfrid Ringvold: Ja, vi revisorer er vel kjent for å ta ganske lange ferier og vi tenker vel at det er fortjent :) Blir fort sommer!

Skriv en ny kommentar

hits