SNØØØØ!!!

Første dag etter ferien er alltid en liten utfordring, men som jeg har sagt i innledningen til denne bloggen.. det gjelder å gripe dagen og ta vare på de små øyeblikkene... VEL.

Søndag kveld.. matpakker smøres, sekker, barnehagebag og SFO-bag står linjerett klar i gangen sammen med arbeidssekken til mamma. Ungene er nyklipe og nybadet, når de går i seng, spente for morgendagen.. De er litt urolige når leggetiden kommer. Det tar litt tid før de sovner, så jeg tenkter at mandags morgen, da tar vi det litt roligere og starter litt senere,siden det er første dagen. Den tanken var ikke så veldig ufornuftig...

06.10 ringer klokka... den slumrer litt før vi tilslutt står opp, litt småtrøtte, men ved godt mot. Det er på dette tidspunktet vi ser ut av vinduet.. SNØØØØ! Enorme mengder har lagt seg på marka iløpet av natta. Jeg sverger for at det er rundt 20 cm snø som dekker hele bilen.. Ungene sover enda, så litt småsur tar jeg på meg uteklær og starter innsatsen med snøskuffa... Etter 25 min med skuffing av snø har endorfinene satt sitt preg på humøret, og jeg kjenner at jeg har kviknet litt til. Det er da jeg ser to solstråler i vinduet. " SNØØØ!" roper de med ubeskrivelig entusiasme. Hva kunne vel ikke bli bedre enn et tonn med snø første skoledag og barnehagedag??

Storebror står og tripper før han skal avgårde på skolen. 2 åringen tar mageplask ut døra ( uten sko, vel og merke..) Det er så vidunderlig med snø. "SNØØØØ, mamma, SNØØØ" roper 2 åringen yr av glede.

Når de kommer hjem fra skole og barnehage har gleden over snøen fremdeles ikke lagt seg. Middagen inntas i rekordfart før det er på med alt uteutstyr. Ski, aking, snøborg, snøballkrig. Ettermiddagen nytes i herlig nysnø som er blitt helt perfekt kram etter bittelittt regn på formiddagen. Mamma ut for å skuffe mer snø. Denne gang faktisk med litt glede. Det er friskt og deilig å være ute, godt å bruke kroppen litt etter all julematen, og se hvordan ungene nyter øyeblikket. I morgen kan snøen være borte.

Det store spørsmålet er: Når sluttet vi voksne å synes det er gøy med snø? Det er jo helt vidunderlig med snø. Snø byr jo på uendelige muligheter og en helt ny verden åpner seg fra en dag til en annen. Det kan jo hende at vi ikke synes det er så gøy når bilen er innesnødd, det er kolonne langs trefelten og første arbeidsdag etter ferien byr på en ekstra arbeidsøkt på 20 min...men idag var all snømåkkingen verdt det!

Håper på mer snø i morgen :)

2 kommentarer

bejulie

05.01.2015 kl.23:13

Legg meg gjerne til som venn, slik at vi kan følge hverandre =)

06.01.2015 kl.23:46

Har lagt deg til :)

Skriv en ny kommentar

hits